Українська Українська

Заклади формату "фаст фуд" на українському ринку: чому це вигідно?

Заклади формату «фаст-фуд» сьогодні займають впевнену позицію на ринку громадського харчування. Це пояснюється енергійним ритмом сучасного життя, тому з метою економії  часу населення великих і малих міст переходить на швидке харчування.

Фаст-фуд заклади бувають вуличними і стаціонарними. Вуличні точки швидкого харчування торгують під відкритим  небом – це пересувні торгові причіпи, кіоски, автофургони. Клієнти можуть спостерігати за процесом приготування їжі  і вживати її одразу біля причіпу. До стаціонарних фаст-фуд закладів відносяться кафе, ресторанчики, пі церії, бари та бістро. Дуже популярними на сьогодні є фуд-корти – невеличкі ресторанні дворики, розміщені в торгових центрах. Спільним для обох типів закладів є принцип фаст-фуду – обслуговувати максимум клієнтів за короткий час.

Меню закладів швидкого харчування дуже різноманітне. Воно включає гамбургери, хот-доги, сандвічі, чебуреки, шаурму, пончики, млинці, корн-доги, кури-гриль, страви з рису та картоплі, піцу, морозиво і навіть супи і суші. Приготування цих страв займає невеликий проміжок часу, тому що для них потрібна певна сировина і напівфабрикати.

Витрати на відкриття закладу швидкого обслуговування відшкодовуються достатньо швидко. Дуже важливо вгадати з розташуванням Вашої точки фаст-фуда. Її потрібно встановлювати в місцях найбільшого скупчення людей. Крім того, важливо підібрати якісне обладнання, яке допоможе розширити асортимент страв і не буде вимагати значних витрат.

Продукція фаст-фуд закладів користується стабільним попитом , що значно впливає на окуповування закладу. Можливість відкритого приготування впливає на кількість незапланованих покупців, яких приваблює приємний аромат і апетитний вигляд приготованих страв. Саме тому відкрити вуличне кафе  дуже вигідно навіть за невеликих капіталовкладень.

sell_514095d989ef2